Milessons blogg
SSL

Rött kort my a**

Det har blivit ganska lite innebandy på senaste tiden, det blir lätt så när en är mer schizofren än jaget i La Belle Epoque. Men efter andliga utflykter till både Barbados och Island, en kortare sväng för att kräkas i Luxemburg, är jag nu tillbaka och njuter av den värmländska hösten. Idag lite spretigt om Olofssons röda kort och omgångens fighter. 

Senast gnällde jag ju lite på domarnivån och sedan dess har egentligen ingenting hänt som fått mig att ändra åsikt, snarare tvärtom. Situationen då Henrik Olofsson fick rött kort har vevats friskt här hemma och för mig är det helt obegripligt hur det kan resultera i ett så extremt hårt straff. Jag kanske är dum i huvudet men jag har på riktigt svårt att se att det är ens en tvåa.

Det är inte en bentackling, det är inte ens en axeltackling. Det pratas om att han går dit för att skada men snarare gör han sig liten för att INTE tackla i en situation som han själv märker att han är sen in i. Det blir en närkamp som vilken som helst. Jag menar inte att kasta någon skugga på Johannes Larsson, jag tycker inte att han förstärker situationen. Men det är en situation som uppkommer otaliga gånger per match och det är bisarrt att det ger matchstraff. Ren tur att ställningen redan var 10-2 och inte 3-2.

Reglerna är sådana har jag läst. Domarna följde regelboken. Må så vara, men då tycker jag det verkligen är på sin plats att fundera på om vi verkligen vill att innebandyn ska vara sådan. Det vill inte jag.

Vidare.

Ny omgång i herrarnas SSL ikväll och det är en fight som sticker ut lite extra: Derbyt mellan Mullsjö och Växjö. En match som varit laddad sedan den där kvartsfinalserien för ett par år sedan. Då med en Jesper Sankell i Växjö som hetsade både spelare och publik i sin gamla moderklubb. Nu är han tillbaka i Växjö igen. Tillbaka mot Mullsjö. Och av det jag sett av honom hittills tyder inte en enda sak på att han inte kommer fortsätta där han slutade senast. Mullsjö är i starkt behov av poäng, Växjö revanschsugna efter förlusten mot Thorengruppen senast. Kan bli omgångens mest sevärda match. Saknar bara lite twittertugg mellan de olika lägren. Dessutom en synd att lägga matchen mitt i veckan. Lägg derbyn på lördagar och jag misstänker att publiken tycker bättre om det.

I övrigt tror jag att Helsingborg mot Warberg har potential att bli intressant, inte minst på det teoretiska planet. För mig känns matchen nästan 50-50 även om merparten av er tippar i FCH:s favör. Två lag som kanske har gått snäppet bättre än förhandstipsen. Ovisst är alltid roligt. Kan Warberg knipa ett par poäng visar man verkligen att man slåss om slutspelsplatserna, och Helsingborg ska ju också vara där och gneta. I min bok två lag som kommer slåss om samma plats när serien summeras.

Sedan kommer varje match som går utan att Linköping känns som en guldkandidat vara intressant. För det är mer en fråga om när björnen ska vakna. Mot ett Pixbo som verkligen inte har övertygat hittills har man säkert en go känsla i kroppen sedan kvartsfinalerna förra säsongen som herr Lindblom bloggade om igår. Det går också att se på matchen såhär: Två lag som spelat mycket sämre än vad man kan förvänta sig av dem. Pixbo har ändå tagit nio poäng medan Linköping bara tagit tre.

Jag räknar med segrar för favoriterna Falun, Storvreta och Dalen i övriga matcher.

Tata.

Joel Milesson

Smålänning i exil bosatt i Värmland med förkärlek för polsk dödsmetall, asiatisk mat och svenska fjäll. Tvärkulturell übernörd med för många intressen.

Twitter: @Joel_Milesson

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar