Milessons blogg
SSL

I spåkulan med Herr Osbourne

Det kan vara så att du redan läst mitt tips som redan publicerats på annat ställe och i sådana fall kan jag spara några minuter av din lördag: Ingenting har ändrats efter omgång ett. Det vore ju oerhört fegt.

What is this that stands before me?

Ödesmättade toner hos undertecknad med den klassiska pärlan från 1970. Tritonusackordet varslar om ond bråd död och sånt gillar jag. Men så har jag alltid varit lite av en drama queen.

Idag, 2016, råder lite muntrare tongångar i innebandysverige, såklart på grund av att det råkar vara seriepremiär idag. Jag tänkte därför dagen till ära vara förbluffande alldaglig och ge mig på att tippa seriens utgång.

Jag tror att herrarnas SSL lite vårdslöst räknat kommer bestå av tre olika skikt. Toppskiktet, mellanskiktet och bottenskiktet. Originellt så det förslår. Platserna inom varje skikt är svåra att förutse men jag tror att avvikelserna från denna indelning kommer vara relativt små vilket jag använder som argument för dess existens.

I toppen kommer såklart Falun och Storvreta hamna, men Linköping, Dalen och Pixbo kommer säkert vara med i toppen och slåss. Falun och Storvreta med alla sina stjärnor, och Linköping som verkligen blir att räkna med trots att man kommer mer till sin rätt först efter det att grundserien är färdigspelad. Pixbo och Dalen får ses som outsiders till övriga tre men min gissning är att dessa fem lag utgör toppskiktet.

I bottenskiktet kommer vi med stor sannolikhet se två nykomlingar, Höllviken och Thorengruppen. Det är nästan fegt att tippa dem långt ner men jag tror inte något av lagen kommer utmana på riktigt om ett slutspel i år, inte för att man är dåliga utan därför att kampen om platserna är stenhård. Sedan tror jag AIK kan få problem med så mycket nytt och oprövat, och Sirius har förlorat många tunga namn inför säsongen. Det är alltså bland dessa fyra lag jag tror vi hittar de som åker ur SSL.

Detta betyder alltså att Helsingborg, Mullsjö, Växjö, Karlstad och Warberg slåss om tre slutspelsplatser. Mullsjö har på många håll tippats högt men jag tycker skadeläget ser oroväckande jobbigt ut och framför allt backsidan känns bräcklig. Warberg tippas av många åka ur men jag tror på ett klart bättre Warberg i år. Helsingborg kan bli en stark utmanare och den som närmast knackar på topp fem, men ännu är mycket ganska osäkert. Växjö jobbar med ny backbesättning och kanske saknar lite av tryggheten som kommer med en inarbetat dito, men det finns eldkraft trots Anderssons skada. Karlstad har definitivt siktat in sig på slutspel och i mina ögon har man det i egna händer då laget är ett snäpp starkare på pappret än förra året.

Så om jag skulle sluta fega och få ner det svart på vitt skulle det se ut ungefär såhär:

 1. IBF Falun
 2. Linköping IBK
 3. Pixbo Wallenstam IBK
 4. Storvreta IBK
 5. IBK Dalen
 6. Karlstad IBF
 7. FC Helsingborg
 8. Växjö IBK
 9. Mullsjö AIS
 10. Warberg IC
 11. IK Sirius
 12. Höllviken IBF
 13. AIK IBF
 14. Team Thorengruppen

Kan tänka mig att Mullsjös niondeplats och AIKs nedflyttning är det som rör upp mest känslor och det är också där som jag är mest osäker. Får jag halvgardera säger jag att Helsingborg missar slutspel och ersätts av Mullsjö och att Sirius riskerar att inte få ihop laget i år heller och kan då lika gärna komma sist.

Frågan är om något lag hade åkt ur förra säsongen? Jag tycker det ser starkt ut och det kan bli den jämnaste och tuffaste SSL-upplagan någonsin.

Joel Milesson

Smålänning i exil bosatt i Värmland med förkärlek för polsk dödsmetall, asiatisk mat och svenska fjäll. Tvärkulturell übernörd med för många intressen.

Twitter: @Joel_Milesson

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar