Milessons blogg
SSL

Fratres in armis

Hej och välkommen hit till detta avgrundshål i den lilla klick virtuella kåserier som kallas för innebandymedia. Mitt avgrundshål. 'Vem fan är du?' hör jag dig tänka och det är en berättigad tanke. Jag har själv försökt ta reda på det rätt länge.

Det är inte utan att man undrar vart man har hamnat. En snabbkoll på mina medbloggare ger vid handen följande (med viss reservation för direkta felaktigheter):

Linn Lundström. 45 A-landskamper, 24 poäng, 3 VM-guld. 237 matcher med IBK Dalen i Elitserien och Svenska Superligan, och 34 med Pixbo Wallenstam vilka resulterade i ett SM-brons. Utlandsproffs i schweiziska UHC Dietlikon sedan ett år tillbaka, 29 matcher, 38 poäng och ett NLA-silver.

Anna Jakobsson. Ehh. Wow. 12 säsonger i SSL och Elitserien för Endre IF, 12 slutspel, tre SM-brons, 356 matcher, 483 mål, 255 assist, 738 poäng. Det är alltså drygt två poäng per match i snitt över en hel karriär. Har rekordet för flest mål av en spelare i en och samma match (10), flest poäng i en och samma match (12) och flest mål under en säsong (54). 44 A-landskamper, två VM-guld och ett VM-silver, 62 landslagspoäng.

Gittan Ahonen Gunnarzon. 4 SM-guld, 3 Europacup-guld, varit ledare för Stockholms distriktslag, suttit i styrelsen för Stockholms Innebandyförbund och valberedningen för Svenska Innebandyförbundet, varit skribent under lång tid på egen blogg, Floorballzone och Innebandymagazinet, expertkommentator i både websända matcher och senast i våras under SM-finalen för SVT.

Jimmy Lindblom. 15 A-landskamper, 11 poäng fördelat på tre mål och åtta assist. Ett VM-silver. 464 matcher i Elitserien och Svenska Superligan varav 436 för Warberg och 28 för Finspång, några av dem med kaptensbindel på armen. 13 stycken SM-slutspel som lett fram till tre guld, tre silver och två brons. Totalt 43 mål, 120 assist och 154 utvisningsminuter.

Kimmo Eskelinen. 290 matcher i SSL och Elitserien med Warberg IC, tre SM-guld, två SM-silver, två SM-brons, 184 mål, 166 assist, 350 poäng, 283 utvisningsminuter. Dessutom 23 A-landskamper, 19 poäng, ett VM-guld och ett VM-silver. På senare dagar lekledare i division två där han gjorde 241 poäng förra säsongen. Nybliven sportchef i en av Sveriges anrikaste innebandyföreningar. Warberg alltså.

Tobias Bengtsson, som ”bara” har gjort en SSL-säsong i sin karriär är i sammanhanget oprövad. Men så finns där säsonger som tränare, tidigare bland annat för nyblivna SSL-laget FBC Kalmarsund och dessutom en tid som innebandybloggare på nättidningen 24 Kalmar.

Men så finns också jag.

Joel Milesson. Gjort ett mål i en träningsmatch inför gamla Division 1 Södra, mot Carlshamn, en backhandpetning från två decimeter i öppen kasse vid ställningen 9-1. Gick 1-0 i en match i Herrar Utveckling Östra Småland då jag som center hade Jimmy Bubben på min ena sida och Torsten på min andra. Och såklart fartblind hobbybloggare på Flyersbloggen (endorsed by P. Karlson Martell).

Jag känner mig lite liten i sällskapet. Men så tänker jag på när Jimmy Bubben gjorde väderkvarnen över hela planen efter det att jag skjutit bollen på hans klubba och in i mål och får med ens lite plåster på ett stukat självförtroende.


Jag hoppas verkligen att du kommer trivas här, på vad som kommer bli världens bästa portal för världens bästa innebandy och att du kommer följa med mig på resan. Kommentera gärna på Twitter och Facebook, det uppskattas alltid!

Imorgon är jag åter tillbaka, och då med lite mer content, jag lovar! Då kommer jag att redovisa mitt tips av utgången i herrarnas SSL. Vi ses då!

Joel Milesson

Smålänning i exil bosatt i Värmland med förkärlek för polsk dödsmetall, asiatisk mat och svenska fjäll. Tvärkulturell übernörd med för många intressen.

Twitter: @Joel_Milesson

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar