Milessons blogg
Landslag

Landslagsranking: April 2017

Här följer en kortare redogörelse för innebandylandskamper spelade i april och vad resultaten i dessa matcher har inneburit för min inofficiella världsranking.

17-04

Förutom nyss avslutade Euro Floorball Tour har endast två landskamper rapporterats in under april; Dubbelmöte mellan Holland och Frankrike i Utrecht, Holland.

Första matchen slutade med uddamålsseger för hemmalaget vilket gjorde att man gick om Malaysia till en 34:e plats. Dagen efter var det däremot Frankrike som drog det längsta strået vilket petade ner Holland till 35:e plats igen. Frankrike gick i sin tur förbi Nya Zeeland och skuggar därmed Holland på en 36:e plats. Det ska dock sägas att Nya Zeeland endast har spelat 12 landskamper och förlorat alla. De är därmed med största sannolikhet övervärderade just nu och lär fortsätta neråt i rankingen så just det är väl inget direkt ögonbrynshöjande.

Så över till EFT. Eftersom det är en turnering har hemmafördelen slopats, dessutom är faktorn för turneringsmatcher större än för träningsmatcher vilket ger fler poäng vid vinst (Hur systemet fungerar kan du läsa om här). Genomgående vann favoriterna vilket betyder att det inte blev några förändringar i toppen av världsrankingen. Sverige drog ifrån övriga lag och spelade in hela 25,0 poäng, och man börjar med det närma sig sin egen rekordnotering på 2312,5 poäng som man hade efter segern mot Schweiz i förra VM-semifinalen.

Alla andra lag förlorade poäng under EFT. Tjeckien tappade mest med sina -17,6 poäng och ligger i skrivande stund på 1902,5 poäng vilket är Tjeckiens sämsta notering på tre år. Schweiz förlorade 2,7 poäng men eftersom man gick in i turneringen med sin högsta poäng någonsin har man fortfarande en fin siffra. Regerande världsmästarna Finland förlorade 4,7 poäng och har med det backat 15 poäng sedan VM-finalen.

Totalt slutade sju av åtta matcher med seger för det lag som var högre rankat. Den enda matchen där ett sämre rankat lag vann var i Frankrikes seger mot Holland.

Joel Milesson

Smålänning i exil bosatt i Värmland med förkärlek för polsk dödsmetall, asiatisk mat och svenska fjäll. Tvärkulturell übernörd med för många intressen.

Twitter: @Joel_Milesson

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar