Milessons blogg
SSL

GenOmgången 3

Då var det dags för omgång 3 och med det mina första nedskrivna tankar om innebandy som inte redan varit. Jag går ut okaraktäristiskt traditionellt och funderar lite över omgången som ligger framför oss med matcher på onsdag och torsdag.

En vecka med SSL play och jag börjar så sakterliga släppa på min skepsis; Det fungerar riktigt bra, med ett par självklara undantag. Damerna måste implementeras snarast, men rent tekniskt fungerar det över förväntan än så länge. Kommentatorerna är förvisso lite ojämna men jämfört med tidigare ett lyft överlag. Sedan är livekalendern riktigt dålig måste jag säga. Svår att överblicka, det borde inte vara svårt att titta på Viaplay eller Cmore och se hur det ser ut när det är bra. Saknar intervjuer. Saknar kameravinklar och känsla i repriserna men vad fan, det kommer nog ta sig. Nästa steg är absolut ett studiomagasin i anslutning till matcherna. Om SSL.se kommer bli lika bra kommer jag bli lycklig.

Matcherna då? Dalen och Mullsjö står över omgång 3 men övriga matcher går jag igenom lite översiktligt nedan.

AIK fick den tveksamma äran att först stå över omgång ett för att sedan möta Linköping och Falun i tur och ordning. Precis som många andra resultat har överraskat gjorde även AIKs seger mot Linköping, trots hemmaplan. Nu är det dock match i Falun som gäller och det mot ett revanschsuget dalagäng efter förlusten mot Växjö senast. AIK har såklart allt att vinna även här men det bör bli hemmaseger även om man inte övertygat hittills.

På tal överraskningar: Thorengruppens tredjeplacering. Storvretas jumboplacering. Regerande mästarna har inte hittat formen och en jobbig bortamatch mot en nykomling med vittring är inte vad de behöver just nu. Än är det såklart för tidigt att skrika kris och att det beror på den tunna truppen, till och med vid poängtapp mot nykomlingen. Thorengruppen har precis som AIK allt att vinna och kommer spela smått och tight och försöka kontra sig till ytterligare poäng. Tror inte det räcker mot ett Storvreta som knyter näven och bryter Thorengruppens fina hemmasvit då man som första lag på minst ett år kan åka hem med tre poäng från Umeå.

Karlstad får, tillsammans med Storvreta, ses som seriens besvikelse efter två omgångar. Två poäng efter två matcher mot nykomlingar är inte tillräckligt bra för ett lag med slutspelsambitioner. I min Preview skrev jag följande om Karlstad under vad jag kallade ”I värsta fall”.

Karlstad ser sig själva som ett självklart slutspelslag men är inte tillräckligt ödmjuka inför uppgiften och man förlorar några matcher i säsongsinledningen mer eller mindre enbart på grund av slarv och någon märklig form av prokrastinering och brist på ansvarstagande.

Jag tror inte nödvändigtvis att poängtappen kommer skicka Karlstad ner i en tråkig spiral men det känns som att Karlstads huvuden faktiskt är ett av de större hindren i kampen om slutspelsplats. Sirius har däremot startat bra, även om poängskörden är densamma. Knapp förlust mot Falun och en sen vändning mot Helsingborg signerat Johan Eriksson ger ett lag med en positivare aura. Svår match men jag tror att Karlstad drar det längsta strået, för någon gång måste Collingarna svara upp mot hypen och det finns bra poänggörare där bakom.

Höllviken är erkänt starka hemma i Halörhallen vilket Karlstad bittert erfor, nu väntar ett Pixbo som sett lite vilsna ut och inte riktigt kommit igång. Den så haussade förstafemman i hemmalaget är inte den som stuckit ut mest utan gardet precis bakom med bland andra Christoffer Andersson och Axel Persson. I Pixbo har mycket handlat om Linus Henriksson som varit inblandad i det mesta framåt. Pixbo inte riktigt hittat rätt i det lite lägre försvarsspelet än, och man kanske blir utan Martin Östholm även till den här matchen, men det ska ändå räcka till seger. En vanlig dag. Det har dock varit få sådana hittills under SSL-säsongen.

Helsingborg tog en imponerande säker seger borta mot Växjö i första omgången bara för att följa upp det med poängtapp mot Sirius. Självklart har Daniel Johnsson och Linus Nordgren visat vägen, men jag anar även bättre form för andralinan än vad som var fallet förra året. Mika Kohonen och Jonathan Nilsson är en intressant duo. Än så länge inget monstermotstånd, men kommer verkligen få bekänna färg mot Linköping. Efter den svaga insatsen mot AIK kommer säkerligen intensiteten vara ett par snäpp högre och Helsingborgs fysik och defensiv kommer sättas på stora prov. Linköping måste hålla sig borta från botbänken bara. Svag aning om bortavinst, jag tror Linköping får en skön rebound.

Warberg har precis som Karlstad mött de båda nykomlingarna och inte varit överdrivet mer lyckosamma. Det blev vinst i premiären mot Höllviken, även om det var en match som länge låg och vägde. Uppe i Umeå blev det stopp då Thorengruppen vann. Växjö har likt Warberg inte riktigt varit konsekventa i matcherna man spelat hittills med hemmaförlust mot Helsingborg och bortaseger mot Falun. Växjö har värvat in Josef Sankell från Jönköping och därmed breddat en ung och spännande forwardsbesättning. Lika? Warbergs förstafemma kan bli tungan på vågen, men Växjö är svåra att ringa in än så länge.

Tror på ännu en spännande omgång, och om jag har mer än hälften rätt på mitt tips blir jag förvånad.

Joel Milesson

Smålänning i exil bosatt i Värmland med förkärlek för polsk dödsmetall, asiatisk mat och svenska fjäll. Tvärkulturell übernörd med för många intressen.

Twitter: @Joel_Milesson

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar