Milessons blogg
SSL

Kort om arga små barn och innebandyns Zacapa Royal

Nej, det är inte en särskrivning. Jag ska fatta mig kort idag. Avstängningarna som haglar kors och tvärs är inte bra för innebandyn. Pajkastning mellan klubbar, klubbchefer, ledare, spelare och fans måste sluta nu. Ta ett steg tillbaka, andas och titta på hela den situation vi har idag och försök ta in orimligheten i att ett (förvisso fult och onödigt) ryck i håret ger fem minuter i matchen och två matchers avstängning. Barnsliga tilltag går inte att rätta till med dåligt underbyggda avstängningar.

Försök hålla det på rätt nivå. Efter säsong ser jag gärna att alla inblandade parter för en nykter diskussion och löser situationen på ett vuxet sätt. Tack.

Så. Nu vill jag hylla istället, även om det är i stort sett meningslöst eftersom alla redan vet: Podcasten Innebandysurr är det bästa innebandyn har att erbjuda. Och det säger jag inte i samma tonläge som när jag säger att en film var ”bra för att vara Svensk”. Innebandysurr är bra. Punkt. I Skur och Gribe har vi två stycken som drar ett enormt strå till stacken för att hålla lite liv i ett fortfarande allt för tomt och livlöst innebandycommunity. Det finns så många sidor av innebandyn som det inte pratas om, och det kommer det aldrig göra om inte det finns folk som flyttar gränserna. Så tack Skur och Gribe för att ni vidgar vår syn på hur man pratar om innebandy. Jag är en av dem ni har inspirerat att gå ifrån passiv till aktiv, och ju fler vi är som ger, desto mer får vi alla. Så ni som funderar: Sluta med det. Hör av dig till Jonathan och gör något åt din abstinens istället, och framför allt: Ge dig in i diskussionen!

Joel Milesson

Smålänning i exil bosatt i Värmland med förkärlek för polsk dödsmetall, asiatisk mat och svenska fjäll. Tvärkulturell übernörd med för många intressen.

Twitter: @Joel_Milesson

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar